Op het web zijn er duizenden web-sites over poppentheater. Ze hier allemaal opsommen is onbegonnen werk. We vermelden alleen deze waarmee we, op basis van wederkerigheid, een afspraak hebben ofwel portaal-sites. Collega-poppenspelers die geļnteresseerd zijn in een vermelding (mits wederkerigheid) kunnen ons steeds contacteren.

· Poppentheater Pedrolino

Pedrolino is een Gents poppentheater dat, net als Fantasia, speelt in de traditie van het Gentse Poppentheater. Tussen Pedrolino en Fantasia bestaat een nauwe samenwerking al was het maar omdat Jan Hanssens in de twee gezelschappen meespeelt.

Je vindt op deze web-site ook info over het Gentse Poppentheater in het algemeen en ook over een aantal andere Gentse poppentheaters.

(op de foto : twee gezworen kameraden : Pierke van Pedrolino (links) en Pierke van Fantasia (rechts)).

· Takey/Companies

Op deze web-site vind je links naar de web-site van  meer dan 1400 poppentheaters uit 65 landen, wellicht dus de meest complete portaalsite.

 

·  Poppenspe(e)lmuseum (Otto van der Mieden)

 

De web-site van het Nederlands Poppenspelmuseum Otto Van der Mieden. Je vindt er ook heel wat algemene informatie over poppentheater.

 

· Poppenspelers

 

Dit is de homepage van de "Nederlandse vereniging voor het poppenspel". Je vindt er info over de techniek van het poppentheater, de geschiedenis en het Tijdschrift "Wij Poppenspelers".  Er is ook een lijst van de Nederlandse poppentheaters. 

 

· schimmenspel

 

Dit is een heel informatieve site over alles wat met schimmelspel te maken heeft.

 

·    Puppetry Home Page

 

Een portaalsite met veel links naar poppenspelorganisaties, festivals, poppentheaters, definities en gebruik-tips.

 

Andere sites waarop Fantasia vermeld staat :

 

 ·   kindertoneel.pagina.nl

 ·  poppen.start.be

terug